Banksparen

Banksparen

donderdag 29 september 2011

Banksparen als alternatief voor langetermijn beleggingen

Hoewel banksparen al sinds 2008 mogelijk is, begint het nu pas door te breken. Wellicht is het ook wat voor u. Als u het held tenminste op dit moment structureel kunt missen.
Banksparen wordt door banken ingezet als vervanging van risicovolle financiĆ«le producten, zoals de zogenaamde ‘woekerpolissen’. Zo maakten in juli tienduizenden houders van de omstreden OpMaatpolis gebruik van de mogelijkheid die hen door de Rabobank werd aangeboden om van hun polis af te komen.

Met behulp van banksparen kan – op een veiliger manier dan het geld te laten beleggen – gespaard worden voor een van tevoren vastgesteld doel: het aanvullen van pensioen, of het aflossen van een hypotheek bijvoorbeeld.  De inleg van banksparen is doorgaans fiscaal aftrekbaar en daardoor is de constructie erg aantrekkelijk.

Waar u wel rekening mee moet houden is dat het geld dat u via banksparen spaart, voor een langere termijn vaststaat op een rekening. Opnemen van het geld kan alleen voor het doel waarvoor het vermogen werd opgebouwd. Belangrijk is dus dat u alleen geld spaart dat u op dit moment kunt missen. Net als bij beleggingen eigenlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten